Rádi byste těm Vašim mlsným jazýčkům upekli něco sladkého na zub? Pak vyzkoušejte tento famózní recept na babiččin Hruškový koláč!

Rádi vzpomínáte na chuť babiččiných koláčů? Pak Vás jistě potěší tento výborný recept na Hruškový koláč, který Vám připomene babí léto!

Rádi vzpomínáte na dětská léta, která jste trávili u babičky na chalupě? Babička vždy dokázala upéct ten nejlepší koláč. Abyste i Vy dokázali uspokojit mlsné jazýčky Vašich ratolestí, přinášíme Vám recept na Hruškový koláč, který je takovou menší vzpomínkou na slast babího léta.

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml polotučného mléka
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 150 ml vroucí vody
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 4 tvrdé hrušky
  • 4 dl muškátového vína
  • šťávu z 1 citrónu
  • smetanu ke šlehání

Jak na to?

  1. Nejprve si důkladně omyjte a oloupejte hrušky, které následně vložte do kastrolu a zalijte muškátovým vínem společně s citrónovou šťávou.
  2. Celou směs poduste za mírné teploty, dokud hrušky nevsáknou veškerou tekutinu.
  3. Poté si připravte 2 hlubší mísy.
  4. V jedné míse si smíchejte všechny sypké ingredience (mouku, cukr a prášek do pečiva).
  5. Ve druhé míse si následně smíchejte všechny tekuté suroviny.
  6. Potom všechny ingredience, sypké i ty tekuté, smíchejte dohromady a zapracujte je do řídkého homogenního hladkého těsta.
  7. Polovinu tohoto těsta si poté nalijte do kulaté dortové formy, kterou nezapomeňte vyložit pečícím papírem.
  8. Na vrstvu těsta si opatrně poskládejte dušené hrušky na víně, které poté zalijte zbytkem těsta.
  9. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 40-50 minut, zkrátka dokud korpus nezezlátne.

Tip!

K dozdobení a ozvláštnění koláče můžete použít vyšlehanou smetanu.

Dobrou chuť přejeme!

pintaram.com

Vstoupit do diskuze