Mayská horká čokoláda

Astronomicky už máme jaro, ale venku stále zima a studený vítr.

Zahřejte se výbornou čokoládou, které nikdy neodolám. Skvěle chutná s rozečtenou knihou ...

Zdroj: Flickr.com

Příprava: 20 minut
Pečení: 40 minut

Pro 6 osob budete potřebovat:

  • 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
  • 1 litr 12% smetany
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
  • 1 skořicový svitek
  • 200g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo medu
  • Šlehaná smetana k podávání
  • 1 lžíce kakaa na ozdobu

V kastrůlku přiveďte k varu 400ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.

V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany a poprášené kakaem.

Zdroj: Flickr.com

Kolik šálku si dopřejete, je jen na vás.

[fbcomments]