![Mayska horka cokolada](https://www.topsvet.cz/wp-content/uploads/2017/04/001-40-660x381.jpg)
Příprava: 20 minut
Pečení: 40 minut
Pro 6 osob budete potřebovat:
- 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
- 1 litr 12% smetany
- 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
- 1 skořicový svitek
- 200g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
- 2 lžíce třtinového cukru nebo medu
- Šlehaná smetana k podávání
- 1 lžíce kakaa na ozdobu
V kastrůlku přiveďte k varu 400ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.
V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany a poprášené kakaem.
![](https://static.topsvet.cz/wp-content/uploads/2017/04/001-41-660x381.jpg)
Kolik šálku si dopřejete, je jen na vás.