Ovocný dezert pro vaše batole

Nejoblíbenější jablečný dezert, kterému vaše batole neodolá

Tento recept je ideální, pokud chcete dát vašemu děťátku něco sladkého, ale zároveň zdravého a výživného. S chutí do toho.

Zdroj: Flicker.com

Na 6 dětských porcí budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 120 ml jablečné štávy (případně vody)
  • 2 lžíce BIO rozinek
  • Špetka mleté skořice
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • Trocha másla

Postup přípravy:

Z obou jablek opatrně vykrojte jádřince a slupku na několika místech propíchejte vidličkou (tím zabráníte tomu, že jablka při pečení popraskají). Jablka vložte do zapékací misky a podlijte jablečnou šťávou. Do dutiny po jádřinci vsypte lžíci rozinek, posypte skořicí a nakonec přelijte medem nebo sirupem. Nahoru dejte trochu másla a pečte v troubě předehřáté na 180 st. Přibližně 45 minut.

Větší děti mohou dostat jablka vcelku, těm menším z něj lžící vydlabejte upečenou dužinu i rozinky a nahrubo rozmixujte společně s trochou jablečné šťávy ze zapékací misky.

Větším dětem můžete pro zpestření podávat s troškou zmrzliny.

[fbcomments]