Čokoládový perník

Klasický perník má rád každý, ale čokoládový si zamilujete. Snadný recept pro nečekanou návštěvu.

Za hodinu na stole …

Zdroj: Flickr.com

Příprava: 15 minut
Pečení: 45 minut

Na 12 kousků budete potřebovat:

  • 175g másla
  • 125g tmavého třtinového cukru
  • 200g melasy (seženete v lékárně nebo v prodejnách zdravé výživy)
  • 200g medu
  • 2 mleté hřebíčky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička jedné sody
  • 2 vejce
  • 250ml mléka
  • 275g hladké mouky
  • 40g kakaa
  • 175g čokoládových čoček

Na polevu:

  • 50g másla
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 200g čokolády na vaření

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Dortovou pečící nádobu vyložte pečícím papírem.

V kastrůlku zahřívejte máslo, cukr, melasu, med a koření, až se cukr rozpustí, a odstavte. V hrnečku rozpusťte jedlou sodu ve dvou lžících horké vody. Do cukrové směsi zašlehejte vejce, mléko a roztok se sodou. Navrch prosejte mouku s kakaem a zapracujte pomocí dřevěné vařečky.

Vmíchejte čokoládové čočky, vlijte do formy a pečte asi 45 minut. Nechte vychladnout.

Přísady na polevu za stálého míchání zvolna rozpusťte ve vodní lázni. Nechte mírně zchladnout a naneste na perník vyndaný z formy.

Vstoupit do diskuze