Lososové koláčky bez námahy

Hledáte recept na rychlou a zdravou večeři?

Zkuste lososové koláčky, jsou za pár minut na stole a pochutnáte si vy i vaše děti…

Zdroj: Flickr.com

Příprava: 15 minut
Pečení: 30 minut

Pro 2 osoby budete potřebovat:

  • 3 konzervy (po 170g) lososa z divokého odchytu (bez kostí)
  • 1 šálek batátů z konzervy
  • 1 vejce
  • ½ šálku hladké mouky
  • 2 jarní cibulky na tenká kolečka
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky (nebo 2 lžičky sušené)
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru (nebo 2 lžičky sušeného)
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky papriky
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce přepuštěného másla (ghí)
  • Citron k podávání

Postup:

Předehřejte troubu na 220 stupňů a vyložte si velký plech pečícím papírem.

Z lososa slijte nálev, rybu přesuňte do velké mísy a rozdrobte rukou nebo rozdělte vidličkou. Vyberte přitom případné kosti. Přidejte batáty, vajíčko, mouku, jarní cibulku, petržel, kopr, sůl, papriku a pepř a dobře promíchejte vařečkou.

Pečící papír potřete rozpuštěným tukem. Nabírejte rybí směs a formujte na plechu koláčky. Zploštěte je rukou na stejnoměrnou tloušťku.

Pečte 20 minut, potom koláčky podeberte obracečkou, otočte a vraťte do trouby. Pečte ještě asi 10 minut do zlatohněda.

Podávejte s čerstvým zahradním salátem a dílky citronu.

TIP: Použít můžete i čerstvého lososa a čerstvé batáty, ale konzervy jsou rychlejší. Každopádně lososa vyhledávejte z divokého odchytu, které vám dodají maximum živin

[fbcomments]