Japonský losos s omáčkou HOISIN

Nejlepší a nejrychlejší večeře s asijským nádechem.

Za 15 minut můžete podávat …

Zdroj: Flickr.com

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1kg plátků lososa (nejlépe chlazený, ale může být i mražený)
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 stroužek česneku utřený
  • 1 šálek omáčky hoisin
  • 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno

Plátky lososa dáme do nádoby na pečení a zakapeme citrónem.

Omáčku hoisin smícháme s česnekem a lososa zalijeme. Pečeme 10 – 15 minut (hotová ryba se musí rozpadat na vločky). Přeneseme na servírovací tác a ozdobíme nadrobno nasekanou cibulkou.

Lososa podáváme s rýží a dušenou zeleninou. Omáčka hoisin se vyznačuje se svojí nasládlou chutí. Výborná kombinace.

Přejeme vám dobrou chuť.

Vstoupit do diskuze