Milujete domácí pečivo? Pak se určitě naučte, jak vyrobit dokonalý domácí chleba s pomocí pánvičky! Nepotřebujete domácí pekárnu, abyste mohli zakusit domácí chléb!

Milujete domácí pečivo? Pak Vás jistě potěší tento recept, díky kterému si budete moc upéct výživný domácí chlebík v pohodlí svého domova a nebudete k tomu potřebovat ani domácí pekárnu!

Vzpomínáte na časy, kdy jste jezdili na návštěvu do domu Vašich prarodičů a kolem kuchyně se rozlévala opojná chuť domácího jídla tak, že se Vám sliny tvořily na jazyku?

Není mnoho věcí, jejichž vůně je lepší než domácí chléb. Domácí a komerční chleby se velmi liší v kvalitě – domácí je daleko lepší a výživnější. Navíc má to hezké nezapomenutelné aroma!

Nicméně, ne všichni víme, jak si doma chléb připravit, a většina lidí si myslí, že je to složité, či že je zapotřebí domácí pekárna. Existuje však jednoduchý recept ze snadno dostupných surovin!

Co budete potřebovat?

  • 3 šálky mouky
  • 1 sklenici teplé vody
  • 1 balení kvasnic
  • ½ PL prášku na pečení
  • ½ PL rostlinného oleje
  • ½ PL soli
  • trochu extra panenského olivového oleje
  • 2 šálky mouky (volitelné)

[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni‘ /]

Jak na to?

  1. Smíchejte droždí, vodu a mouku do velké misky a míchejte, dokud nedosáhnete homogenní směsi.
  2. Pak směs nechte 15 minut odstát, dokud se nezačnou objevovat bubliny na povrchu.
  3. Poté přidejte olej a sůl, další 2 šálky mouky a hněťte těsto cca 10 minut.
  4. Následně směs nechte odpočinout cca 2 hodiny, respektive dokud těsto nezdvojnásobí svou velikost.
  5. Jakmile je těsto hotové, nakrájejte ho na 8 kusů, které příslušně vytvarujte.
  6. Poté je zakryjte filtračním papírem a nechte je takto odstát po dobu 30 minut.
  7. Po uplynutí půl hodiny z těsta vytvarujte 12 cm dlouhý válce.
  8. Rozpalte si trochu olivového oleje v pánvi a následně přidejte jednotlivé kusy těsta, které smažte cca 2 minuty z každé strany. Pokud upřednostňujete troubu, vložte kusy těsta na pekáč, namazaný olejem, a pečte po dobu 10 minut při 240 stupních.

Vedle ochutnávky lahodného domácího chleba, Vaše tělo ocení i jeho výživovou hodnotu!

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!

naturalhealingmagazine.com

Vstoupit do diskuze