Podívejte se na kuchyňská tajemství, o kterých jste možná neměli ani tušení. Každá správná hospodyňka by si jich měla být vědoma!

Některé věci považujeme za správné zkrátka jenom proto, že jsme je tak zvyklí dělat.

Ale takové typické chování v kuchyni brání nejen objevování našich kulinářských schopností, ale i touze vařit a experimentovat.

Shromáždili jsme pro Vás některé kuchyňské triky, které učiní vaření příjemnou a snadnou činností.

Vezměte na vědomí, která zelenina by neměla být uložena v chladničce!

Mnoho z nás stále uchovává veškeré své ovoce a zeleninu v ledničce, abychom je údajně udrželi čerstvé po delší dobu. Je to však chyba! Brambory, rajčata, banány a jablka se nejlépe uchovávají mimo ledničku.

Brambory jsou příliš sladké kvůli nízkým teplotám, zatímco ostatní z výše uvedených vylučují ethylen, což vede k rychlejšímu dozrávání až hnilobě.

Rozmrazte maso v ledničce

Maso by mělo být předem rozmrazené. Dejte ho do vhodné misky a nechte v ledničce, dokud se nerozmrazí. Nenechávejte maso ve vodě a hlavně ne pod tekoucí vodou, protože to kazí nejen vzhled, ale i chuť.

Nepoužívejte mixér na výrobu šťouchaných brambor

Mixér Vám vytvoří viskózní, lepkavou a těžkou bramborovou hmotu. Lepší je použití jednoduchého šťouchače, který udrží brambory vzhledově lákavé, lehké a chutné.

Neuchovávejte mléko ve dveřích ledničky

Dveře chladničky se zdají být ideálním místem pro skladování mléčných výrobků, ale ve skutečnosti mají mírně vyšší teplotu. Kromě toho otevření dveří vede k teplotním skokům, což zkracuje životnost mléka.

Při vaření těstoviny nezapomínejte na míchání

Není žádným tajemstvím, že by těstoviny měly být vkládány do vroucí vody. Ale ne každý ví, že byste je měli v prvních minutách míchat, aby se neslepily dohromady.

Během pečení neotevírejte troubu

Otevřením trouby snižujete její teplotu, což nepřispívá potravinám uvnitř.

Pokud chcete zkontrolovat stav pečení, zapněte světlo uvnitř trouby. Otevřete jej jen na několik málo minut předtím, než se Vám zdá, že je vše připraveno.

Chléb uložte do chladničky

Chléb by měl být skladován na chladném a suchém místě – tedy v ledničce. Jen se ujistěte, že je dobře zabalený, aby nedocházelo k absorbování cizích zápachů.

Použijte ocet namísto přidání více soli

Bohatá a slaná chuť je dosažena citrónovou šťávou a balsamikem, jablečným ciderem, nebo vinným octem, ne spoustou soli. Během vaření nezapomeňte ocet vždy vypařit.

Připravte si vejce v mikrovlnné troubě

Vytvoření míchaných vajec je snadné, ale může být ještě jednodušší, pokud je připravíte v mikrovlnné troubě. Proveďte malou punkci nožem, nebo jehlou ve vaječném žloutku, abyste ho mohli uvařit jak zevnitř, tak i zvenku. Pak vejce vložte do mikrovlnné trouby na 45 sekund. Váš dokonalý smajlík je připraven.

Zdroj: brightside.me

Vstoupit do diskuze