Milují Vaše ratolesti kuřecí maso, ale rádi byste jim ho připravili na nějaký nový způsob, přičemž nápad žádný? Pak určitě uvítáte tento recept na netradiční plněná kuřecí prsa!

Kuřecí maso je skvělá dietní surovina, která by měla být součástí stravy naprosto každého, kdo se stará o své zdraví. Proto Vám dnes přinášíme netradiční recept na plněná kuřecí prsa. Jde zkrátka o delikátní záležitost!

Kuřecí maso je skvělá dietní surovina, která by měla být součástí stravy naprosto každého, kdo se stará o své zdraví. Je dobře nasycená a snadno stravitelná, takže každému, kdo chce zhubnout, je aktivně doporučeno zavést kuřata do svého jídelníčku.

Chcete-li aspoň trochu diverzifikovat svou každodenní stravu, připravili jsme pro Vás velmi zajímavý recept, kde použijeme jak jinak než kuře. Jedná se o kuřecí prsa plněná dýní a jablkem – velmi uspokojivé a užitečné jídlo, které lze podávat i při slavnostních událostech.

Co budete potřebovat?

  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 2 ks jablek
  • 250 g dýně
  • 10 g pažitky
  • 10 g kopru
  • 4 PL slunečnicového oleje
  • 1 ks citrónu
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni‘ /]

Jak na to?

  1. Nejprve si umyjte jablka a nakrájejte je naplátky.
  2. Poté si očistěte dýni, vyjměte semínka a nakrájejte ji na tenké plátky.
  3. Dýni i jablka v hluboké misce dochuťte drcenými bylinami a nezapomeňte zakápnout citrónovou šťávou. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  4. Potom si vezměte kuřecí prsa, do kterých proveďte opatrně středně velký řez, tak abyste je mohli naplnit směsí. Dejte si však pozor, ať je neproříznete skrz na skrz.
  5. Kuřecí prsa si následně osolte, opepřete a dochuťte bylinami dle Vaší chuti. Následně už jen stačí je naplnit jablkovo-dýňovou směsí.
  6. Prsa následně osmažte na pánvi dozlatova, z obou stran.
  7. Poté už jen přidejte slepičí vývar do pánve a vařte prsa, dokud nebudou hotová.

Tip!

Doporučujeme podávat za tepla s dipem ze zakysané smetany.

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

 

Vstoupit do diskuze