Přidáváte česnek téměř do každého jídla? Pak Vás jistě potěší, že si ho můžete vypěstovat v pohodlí Vašeho domova. S tímto trikem to pro Vás bude vskutku jednoduché!

Také milujete česnek a přidáváte ho snad do každého jídla, které připravujete? No tak právě pro Vás máme tento jednoduchý návod, jak si ho vypěstovat v pohodlí Vašeho domova!

Také milujete česnek? Já ohromně, přidávám ho snad do každého jídla, které připravuji. Vskutku jsem proto ocenila, když jsem objevila tento úžasný trik a návod na to, jak si vypěstovat svůj vlastní česnek v pohodlí svého domova. Co více? Konečně jde o ten pravý český česnek, který je ještě navíc bio!

Jak česnek pěstovat?

Až na nedostatek podnoží je česnek snadné doma vypěstovat. Stejně jako zázvor nevyžaduje tolik péče. Jakmile česnek zasadíte, již během chvilky budete moc být svědky malých zelených výrůstků. Možná jste je mohli někdy vidět na česneku v supermarketu? Často jsou ale odstraněny dříve, než je česnek vyskládán na prodejní pulty, aby působil více čerstvě.

Jak na to?

  1. Před vysazením česneku nezapomeňte zvolit větší stroužek.
  2. Následně ho umístěte přibližně do hloubky 3 cm a dostatečně zasypte půdou, která by měla být vlhká.
  3. Česnek nezalívejte příliš často, protože by to mohlo rozpoutat hnilobný proces.
  4. Česnek je nejlépe pěstovat v říjnu s tím, že bude připraven ke sklizni v létě, kdy se listy zbarví do žluté.

Jak skladovat?

Po sklizni skladujte česnek na tmavém a chladném místě, abyste předešli vzniku plísní. Česnek zůstává čerstvý zhruba po dobu 4 měsíců.

Určitě doporučujeme si česnek v pohodlí Vašeho domova vypěstovat, při vaření ho uvítáte zcela jistě. Zároveň je to skvělý přírodní lék při nachlazení a chřipce!

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!

naturalhealingmagazine.com

Vstoupit do diskuze