Už jste slyšeli o nové cvičební metodě zvané CrossFit? Nemusíte se bát, není to jen cvičení vhodné pro muže. Ve skutečnosti je to skvělý způsob, jak docílit Vašeho vysněného vzhledu, nutno dodat zdravě vypadajícího!

Tzv. sparťanský výcvik není vyhrazen pouze pro muže! To je fakt, kterého by si měly být vědomy ženy na celém světě.

Pravda je taková, že v dnešní moderní době, kdy vzniká miliony alternativ cvičení, jak dospět k vysněné postavě, je toto způsob cvičení, který je vhodný nejen pro Vaše tělo a celkový vzhled, ale také pro samotné zdraví! Aneb ve zdravém těle zdravý duch!

CrossFit tréninku se přezdívá vojenský trénink, nebo tradičním způsobem sparťanský trénink, který zahrnuje populární sportovní disciplíny: atletiku, gymnastiku, vzpírání a často plavání a cyklistiku.

Jedno takové cvičení Vám pomůže spálit tisíce kalorií, a tak je tento trénink určen všem, kdo mají plné odhodlání změnit své tělo směrem k vysněnému vzhledu. Proto se v posledních letech zvýšil počet žen, které si tento cvičební program zvolily. Vynikající je také fakt, že výsledky této cvičební metody jsou vskutku ohromující.

Proč tolik žen preferuje CrossFit trénink?

Odborníci se domnívají, že ženy jsou přitahovány skutečností, že výcvik probíhá ve skupině a že se u některých cviků vyžaduje spolupráce. Vědomí, že v této náročné chvíli není na cvik člověk sám, vede k motivaci dosahovat lepších výsledků.

CrossFit je nový cvičební program, který Vám zajistí sílu a vytrvalost. Hlavní cílem je však svalová síla, kardio-respirační vytrvalost a flexibilita. Celý trénink se skládá ze vzpírání, lanového lezení, převracení pneumatik nákladních automobilů a gymnastiky pro udržení rovnováhy.

Tento druh cvičení je však velmi kontroverzní. Tento program byl navržen na počátku devadesátých let s cílem zlepšit formu amerických vojáků. Je to velmi náročné a namáhavé cvičení, vysoce intenzivní, což vede k neuvěřitelným výsledkům.

Tento druh cvičení se proslavil zejména díky internetu, prostřednictvím něhož muži a ženy z celého světa sdílejí své zkušenosti a fotky, které jasně ukazují výsledky tohoto výcviku. Díky tomu vznikly mnohé samoorganizované skupiny, které se ve velkém začaly zajímat o CrossFit trénink, který začaly praktikovat v parcích, garážích a na dalších prostorově vhodných místech.

Tento způsob cvičení se však proslavil především díky hollywoodským hvězdám, které tomuto tréninku propadly. Mezi nejslavnější z nich patří např. Brad Pitt, Channing Tatum a Jason Statham.

„CrossFit je nyní cvičen velkým počtem lidí,“ říká Gillian Reeves, manažer sdružení „Virgin Assets“, sdružení zdravotních klubů, tělocvičen a lázeňských center. „Je to velmi populární a především skupinová aktivita, která zahrnuje těžké cviky.“ Varuje však, že i přesto, že lidé mají možnost cvičit, ne každý může zdolat takto náročný výcvik. „Některé pohyby jsou velmi náročné, a tak je tento způsob tréninku ideální zejména pro lidi, kteří neustále zkoumají své vlastní hranice, existují však i ti, kteří nereagují dobře na této výcvik, což často vede ke zranění.“

Je tedy dobré se zamyslet nad svými vlastními fyzickými hranicemi a usoudit dle vlastních omezení, zda je tento trénink pro Vás vhodný. Vzhledem k tomu, že toto cvičení buduje výbornou svalovou kondici, nemůžeme ho více než doporučit. Přesto však existuje i řada dalších variant cvičení, kterými můžete dosáhnou své vysněné postavy.

Hodně štěstí!

Vstoupit do diskuze