Milujete kořeněná jídla? Pak byste měli pro inspiraci zabrousit do indické kuchyně. Dnes Vám jeden takový recept přinášíme, Kuřecí kormu s rýží!

Jste-li milovníky kořeněné kuchyně, pak je toto pro Vás jasná volba na dnešní večeři! Jedná se o vskutku famózní kořeněnou omáčku s kuřecíma prsama, zjemněnou kokosovým mlékem!

Kurkuma, kardamon či muškátový oříšek! Směs všech těchto koření tvoří základn indické kuchyně. Pokud milujete kořeněná jídla, je dnešní recept přímo pro Vás.

Inspirujte se tedy dnešním receptem na Kuřecí kormu s rýží, a nechte se unést vůní exotiky, která jisto jistě ovládne celý Váš dům. Milujete-li např. kari, pak je toto jasná volba na dnešní večeři!

Co budete potřebovat?

  • 6 plátků kuřecích prsou
  • 600 g basmati rýže
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 4 stroužky česneku
  • kousek kořene zázvoru (cca 2-3 cm)
  • 2 PL mletého koriandru (čerstvý je lepší volbou)
  • 1 cibuli
  • 4 papričky jalapeňos
  • 4 ČL kurkumy
  • 1 ČL mletého pepře
  • špetku skořice
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 ČL drceného hřebíčku
  • 1 ČL nového koření
  • 1 ČL kardamonu
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 80 g plátků mandlí
  • šťávu z 1 citrónu

Jak na to?

  1. Nejprve si připravte marinádu, kterou vytvoříte smícháním bílého jogurtu, česneku, zázvoru a koriandru.
  2. Do výsledné marinády naložte omytá a upravená kuřecí prsa, přibližně na 1 hodinu.
  3. V hluboké pánvi si poté rozehřejte máslo a přidejte cibuli, chilli papričky a směs koření (kurkuma, pepř, skořice, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření, kardamon).
  4. Do pánve poté vložte marinovaná kuřecí prsa a zlehka opečete z obou stran.
  5. Následně vše podlijte kokosovým mlékem a vmíchejte i zbytek marinády z kuřecích prsou.
  6. Při mírné teplotě vše zlehka poduste, cca 10 minut.
  7. Těsně před podáváním dochuťte ještě citrónovou šťávou a sekanými mandlemi.

Tip!

Servírujte s Basmati rýží!

Dobrou chuť přejeme!

pintaram.com

[fbcomments]