Šafránové rizoto s parmazánem

Nejlepší rizoto všech dob. Nevěříte? Zkuste tento recept a uvidíte sami

Uvařte si s námi skvělé šafránové rizoto - recept s postupem a ingrediencemi - pro 4 porce, doba přípravy 45 minut.

Zdroj: Flickr.com

4 porce / doba přípravy 45 minut

Budete potřebovat:

  • 700 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 80 g másla
  • 2 – 3 šalotky
  • špetku šafránu
  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 150 ml bílého vína
  • 150 g parmazánu
  • sůl
  • 80g másla + 120 g másla na dokončení
  • bazalka na ozdobu

Vývar přiveďte k varu a nechte probublávat. V hluboké pánvi zpěňte na másle nakrájenou šalotku a do tuku vmíchejte i šafrán. Přidejte rýži a nechte ji směsí obalit. Podlijte vínem, promíchejte a nechte ho odpařit. Přidávejte naběračkou vývaru, počkejte, až rýže pojme všechnu tekutinu a přidejte další. Když je rýže al dente, odstavte pánev z plotny, vmíchejte studené máslo a nastrouhaný parmazán. Nakonec rizoto dosolte a ozdobte čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.

Šafrán dodá rizotu krásně žlutou barvu. Jsme si jistí, že ho budete milovat.

Vstoupit do diskuze